Hurma Dolması

Hurmaları peynirle doldurduk. İftar için dengeli bir başlangıç yapabilirsin!

    Malzemeler:
  • 10 hurma
  • 1/4 su bardağı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı kıyılmış ceviz veya badem
  • 1/4 su bardağı akçaağaç şurubu

    Yapılışı:
  1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp peynirle doldurun.
  2. Bir tavada tereyağını eritin.
  3. İyice eriyip kahverengiye dönmek üzereyken kıyılmış ceviz veya bademi ekleyin.
  4. 1 dakika kavurup altını kapatın.
  5. Ocaktan aldıktan sonra akçaağaç şurubunu ekleyip, karıştırın.
  6. Hurmaların üzerine ocaktan aldığınız karışım ılıkken döküp servis edebilirsiniz.

Comments